Select Page

Väl framme i Schweiz 🇨🇭

Gårdagen vad fylld med både kaos, tårar OCH lycka ❤️

Dagen började klockan 05:00 när jag började förbereda det sista innan jag och Milan skulle bege oss till flygplatsen och vidare till Schweiz för att hälsa på Dennis som bor här nu. Så himla skönt att han bara är 1,45 timmes flygresa bort nu istället för 14 timmars plus byte… iallafall så körde min mamma oss till stationen i god tid (för man vet ju aldrig med tågen och Skånetrafiken) hoppade på tåget mot Kastrup och allt var bra tills vi körde in i Eslöv och lokföraren ger oss ett meddelande om att det skett en liten olycka mellan Lund och Malmö men att det nog strax skulle vara löst. Kan med facit i hand bli arg på mig själv över att vi inte hoppade av i Eslöv och väntat på skjuts. Vi kommer nästan in till Lunds station när vi återigen får ett meddelande om att det står helt still och att detta tåget vi satt i var inställt från Lund… Började få panik och började genast ringa efter taxi och efter 40 minuters ringade fick jag tag på en taxi som skulle hämta oss på Lunds central när tåget väl rullat in (och det tog tid).

Framme i Lund och rusade till vår taxi som för övrigt kostade 2000 kronor 😳😳 men kände att det var vår sista chans att ens hinna. i taxin så ringde jag flygbolaget och sa som det var, de kunde vänta 20 minuter vid incheckningen och vi var på plats 25 minuter efter så vi nekades att checka in. jag kände hur mina tårar började att rinna när jag insåg att vi inte skulle få åka med och att planet skulle lyfta utan oss. Jag gick vidare till info disken och kollade om de kunde boka med oss till nästa flight men NEJ jag var tvungen att köpa en HELT ny biljett och inte nog med det utan enligt regler så om man inte är med på ditresan så får man inte heller åka med på hemresan så även hemresan fick vi boka om…

Några dryga timmar på Kastrup hade vi framför oss, letade dessutom efter pannkakor eftersom Milan gärna ville ha det över hela flygplatsen men det fanns verkligen ingenstans så det fick såklart bli dansk pölse för både mig och Milan 😍

Sen var det äntligen dags för boarding och Milan sov hela flygresan, så duktig han varit hela dagen. Framme i Schweiz och allt gick väldigt smidigt med väskor osv DOCK kunde inte Dennis hämta oss eftersom han skulle samlas för match just den tiden så vi fick hoppa in i en taxi som tog oss till hans nya stad Zug, även den resan betalde vi ca 2200 kronor… vill inte ens tänka på vad vi kunde gjort med alla de pengarna… SÅ TACK SÅ HIMLA MYCKET SKÅNETRAFIKEN FÖR ATT NI GJORDE VÅR RESA MER ÄN DUBBELT SÅ DYR!!!! och för er som undrar varför det var tågstopp mellan Lund och Malmö – tåget hade kört på en fågel…..

Planerad budget: 5500kr för våra biljetter

EXTRA KOSTNADER (skånetrafiken bör ersätta eller vad tycker ni?😂)

 • taxi Lund-Kastrup 2000kr
 • ny biljett dit och hem 8000kr
 • taxi flygplats-Zug 2200kr

= 12 200kr + 5500kr (eftersom de biljetterna brann inne) = 17 700kr som kunde gått till så mycket annat som exempelvis att rädda flera 100-tals barn i det fattiga….

😭😭😭😭😭😒😒😒😒😩😩😩😩

Vi hann precis till hotellet för att äta lite och bära upp våra väskor och sen gick vi till hallen för att titta på Dennis när han spelade match och det uppskattades av Milan, så mycket stim och stoj som möjligt tycker han är bäst ❤️ Efter matchen så fick de två äntligen träffas för första gången på nästan 3 månader!!! Milan var som klistrad på Dennis hela kvällen och ville gärna vara så nära Dennis han kunde. 😍😍 “inte mamma, bara Dennis” som han säger. Så i stort så avslutades ju kvällen på bästa vis och familjen är samlad ❤️

Nu har vi en vecka tillsammans här och ska verkligen ta tillvara på tiden och hitta på en massa roliga saker som ni ska få ta del av. Hoppas att ni får en grym vecka.

 

25 Kommentarer

 1. ANna

  Reseförsäkring?

  Svara
  • Julia Bergman

   ska ta och kolla upp det ordentligt ‘:)

   Svara
 2. Lovisa

  Åh vad tråkigt!!
  Ring försäkringsbolaget, har du en bra försäkring hjälper de till med merkostnader när oförutsedda händelser händer under en påbörjad resa. Även lottförsäkringen kan hjälpa dig! Lycka till!!

  Svara
  • Julia Bergman

   hoppas hoppas

   Svara
 3. Nea

  Du kan absolut begära ersättning av Skånetrafiken! Ring dem eller fyll i ett sådant formulär som finns på deras hemsida!

  Svara
  • Julia Bergman

   ska försöka med allt jag kan!!!

   Svara
 4. Tess

  Jag hoppas att du kräver ersätttning gå in på deras hemsida! Ni bar ute i god tid och ni ankom för sent ni kommer få ersättning. Mvh tess

  Svara
  • Julia Bergman

   ska verkligen försöka 🙂

   Svara
 5. Ulle

  Galet, tröttsamt med dessa tåg som titt som tätt strular – går ju aldrig att lita på. Tycker absolut man borde få någon ersättning. Hoppas ni får en härlig vecka tillsammans

  Svara
  • Julia Bergman

   sååå tråkigt!! åhh tack ❤️

   Svara
 6. Magnus

  Underbart att du dragit igång bloggen

  Svara
 7. Jenny

  Sååå fint att Dennis bor närmare och ni kan träffas oftare i framtiden….happy for u Julia :)<3

  Svara
  • Julia Bergman

   det bästa 🙂

   Svara
 8. Susanne w

  Hej. Oj vilken tuff resa för er. Jg skulle begära ersättning av skånetrafik. Du kanske inte får allt men en del borde du få igen.

  Ha en bra vecka och lycka till

  Mvh Susanne

  Svara
  • Julia Bergman

   tack snälla 🙂

   Svara
 9. Malin

  Superkul att följa dig och Milan!
  Kan du inte tipsa om lite gravidkläder också, vad hade du på dig när du var gravid med Milan? 🙂

  Svara
  • Julia Bergman

   absolut!! dock behövde jag knappt använda gravidkläder så jag bara hade pytteliten mage med Milan ❤️

   Svara
 10. Angelica

  Hej,
  Prova att få pengar tillbaka på biljetterna. Jag jobbar på resebyrå så vet inte riktigt hur det funkar när man bokar själv men man kan få tillbaka på några skatter på oanvända ”inte återbetalningsbara” biljetter. Håller tummarna för dig! Hoppas ni trots allt får en härlig resa!

  Svara
  • Julia Bergman

   tusen tack!! 🙂

   Svara
 11. Jennie

  Usch vad trist, bara sånt som händer på film ju men skönt att ni kom fram och att resan gick bra. vad gör man inte för kärleken. ☺️

  Svara
 12. Emma

  Skånetrafiken ska ersätta sånt när det är inställt! Ring dit /)

  Svara
 13. Anna

  Så underbart att se hur Milan & Dennis är har följt er ett tag & kul & se hur hela er familj är med i dina videos

  Svara
 14. Martina

  Jag är själv lokförare och vi ska ALLTID sätta säkerheten först. Nu när det är mörkt ute så kan det hända att man kör på något utan att se vad det är för någonting, då MÅSTE vi stanna och låta polis/räddningstjänst undersöka området. Jag förstår att det är jättetråkigt för er resenärer när något sådant händer men det kan faktiskt vara en människa som man kört på. När man kör i 160km/h så hinner man absolut inte alltid uppfatta vad det är som smällt i fronten..

  Ett tips är: ha alltid GOD marginal och lite till när man ska åka med flyg. Oförutsägbara saker kan som sagt hända och det är ingen som tycker att det är roligt. Vill man inte åka med några timmars extra marginal- ta då bilen. För ja, tågen strular. Ganska ofta. Det är ingen rolig arbetsmiljö alltid. Men vi gör alltid vårt bästa för resenärerna och vill såklart alltid vara i tid, men olika faktorer kan påverka att det inte alltid blir så tyvärr.

  Ta kontakt med Skånetrafiken så kan dem eventuellt ersätta taxiresan åtminstone! Mvh @ martinaauren instagram

  Svara
 15. SofIa

  Pendlat själv med Skånetrafiken och flera gånger skickat in för ersättning till dem. De ersätter inte missat flyg men kan få tillbaka på taxi upp till1200kr tror jag det är. Skickar in via deras hemsida sen får du skicka kvitto på taxin med post. Kolla med din bank om de har en reseförsäkring på bankkortet. Där kan du ocskå få tillbaka en liten slant. Det fick jag när jag missade ett flyg pga Skånetrafiken.

  Svara
 16. Madde

  Hej Julia
  Hittade till din blogg av en slump.
  Det värmer så i hjärtat av hur fint du skriver, vilken superb mamma du är.
  Också ett tips inför nästa resa till Schweiz.
  Easyjet flyger till Basel väldigt billigt. Från Basel har du ca 1h 10 min med tåg och buss till Zürich och sen direktåg till Zug, ca 20 min därifrån. Jäkla Skånetrafiken alltså, jag är alltid så nojjig när jag ska ta mig hem till Schweiz från Skåne

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.