Select Page

internationella downs syndromdagen

Så var den här igen, en stor dag för vår familj. Återigen dags att rocka våra sockor genom att bära olika strumpor på varje fot. Jag berättade på instagram att anledningen till att man valt att fira allas olikheter den 21/3 är för att personer med Downs syndrom har just 3 exemplar av kromosom av 21, så fint när man tänker efter, en extra kromosom att älska ❤️

På Milans förskola firades det för fullt med olika strumpor, dans och sång, strumpgirlanger upphängda och olika fruktspett till alla. de pratade om vad det innebar och att det är viktigt och fint med olikheter. Dessa firanden betyder så mycket för mig som förälder och det tror jag att flera föräldrar kan hålla med om. Funkisföräldrar eftersom det värmer hjärtat när det skänks en extra tanke men även föräldrar som har barn utan någon funktionsvariation eftersom deras barn i tidig ålder får lära sig om olikheter och då blir det ju inte alls så konstigt längre ❤️❤️

Hoppas ni alla hade en fin dag och det hade varit så kul at veta om ni firade och hur? olika strumpor? en extra fika?

 

Ett klipp som jag så önskar att ni tog er tid att titta på!!

https://www.instagram.com/p/BvQ3Ouag2Ln/

och här är ett klipp som visar lite av våra fem år tillsammans ❤️

https://www.instagram.com/p/Bunu6YKgNTz/

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.