Select Page

förlossningsförlopp och tankar om förlossning nummer 2

Så roligt att ni verkar uppskatta mina trådar på instagram där vi kan ge varandra tips, inspiration och pepp!! Det tycker jag är så himla viktigt, att vi håller ihop och hjälper varandra ❤️❤️

Jag tänkte börja med att berätta om hur min förlossning med Milan startade, klockslag, smärtlindring osv.. och sen övergå till vad jag gärna vill ha med mig till nästa gång det är dags, vill säga 33 (!!!!!!) dagar till BF… helt galet!

 

Vill börja med att säga att jag hade en fullkomligt UNDERBAR förlossning, med grym personal, service som hade full tillit från min sida.

Dagen innan Milan föddes så var det semmeldagen och jag gick i rask takt till maxi för att handla alla ingredienser till att göra semlor eftersom min mamma skulle komma på mat och kvällsfika. När vi satt där och åt våra semlor runt 20-tiden började jag få ont i svanken, ingenting speciellt eftersom jag hade det litegrann i slutet (detta var alltså v. 39+0). Efter fikan så kom Milans pappa hem och vi började kolla på tv, kände att förvärkarna blev tätare och Ms pappa började klocka dem och det var ca 3 stycken på 10 minuter i 2 timmar. Jag hade inte speciellt ont men han blev lite orolig så vi bestämde oss för att åka in eftersom vi hade så nära till sjukhuset. Vi tog inte ens med bb-väskan för jag var säker på att vi inte skulle få vara kvar.

01:00 – Inne på förlossningen. Var öppen 2 cm så var bombsäker på att vi skulle bli hemskickade men efter undersökning så såg de att det var på gång.

02:00 – Badade och ALLA värkar avtog, blev såååå besviken för trodde han skulle stanna kvar där inne och att det inte skulle komma någon bebis så hoppade fort upp från badet igen 😂

03:00 – Somnade och sov fram till personalbytet och den nya personalen väckte mig ca 07:30.

07:30 – Öppen 7 cm men kände inte speciellt mycket.

08:00 – Det gick fort och värkarna började komma igång

08:30 – Började med lustgas

09:00 – Började få ordentliga värkar och fick sitta i duschen med en massa isglass, vilken syn 😂

09:00-10:00 – kommer inte ihåg mycket från de här klockslagen, mycket lustgas, smärta

10:00 – vattnet gick

10:15 – började skrika efter mer smärtlindring, vilket var ALLDELES försent

10:18 – Började krystarbetet

10:25 – kom Milan till världen 😍❤️ 48cm lång och 2730g

 

Jag antar att det kommer vara orättvist för vissa att läsa om min snabba och grymma förlossning eftersom det sällan går så fort, jag klandrar er inte, tror att jag kommer få igen stort nu inför tjejens ankomst 😳😂

Jag önskar mig verkligen en liknande förlossning som jag haft men det skrämmer mig lite om det ska gå så fort och Dennis inte är hemma, jag hoppas verkligen verkligen att han hinner och att vi får göra detta tillsammans. Han kommer ha mobilen på , köra själv när han åker iväg och vara allmänt redo så det känns ändå som att det kommer bli bra ❤️

Min tanke är att föda vaginalt och med endast lustgas men som jag sagt till barnmorskorna så är de proffs på det här och jag gör det som de rekommenderar. Jag hade tyckt att det varit så coolt att på något sätt stå upp och kunna “fånga” henne när hon kommer, är det någon som har erfarenhet av det eller andra förlossningsställningar som funkade bra för er?

 

Jag ser fram emot att höra era förlossningshistorier så tillbaka till inlägget på instagram och tipsa, inspirera och peppa varandra ❤️❤️❤️

LÄNK TILLBAKA ⤵️

https://www.instagram.com/p/BvYpexBgYOh/

 

10 Kommentarer

 1. Anna- leo och moas mamma

  Båda mina förlossningar har gått fort, så det kan mycket väl vara så med dig också!
  Med sonen gick vattnet vid 01,15, värkarna startade vid 03, inne på förlossningen 6,30 och 6,59 var sonen född. Använde ingen smärtlindring under denna förlossning.
  Dotterns som föddes i aug-18 så gick vattnet vid 17,15, inne på förlossningen för kontroll av vattenavgång vid 19,15 och hade fram till dess inga värkar, men värkarna startade 19,55 och fick lustgas vid 20,10 och 20,22 föddes dottern med en barnmorska som kom inrusandes ochinte hann få på sig varken handskar eller förkläde.
  Jag är helnöjd med mina förlossningar och så glad över att båda är födda på sjukhuset!

  Lycka till med kommande förlossning

  Svara
 2. Marlene

  Vilken härlig förlossning! Min första var en igångsättning pga havandeksapförgiftning i 39+2. Den gick bra, men var lite komplicerad. Tog sju timmar från att de satte droppet. Väldigt snabbt enligt bm, speciellt som förstföderska! Å andra sidan hade jag legat inne länge innan och mått dåligt, och jag förlorade mycket blod efter och moderkakan vägrade lossna, sååå lite tur skulle jag väl få ha också!

  Med andra barnet gick vattnet 22.30, värkar direkt. Barnvakt kom 23.30. Vi åkte in 00.30 och hon dottern föddes 03.31. Det var verkligen världens bästa förlossning!

  Tredje barnet var verkligen en speciell upplevelse. Jag var nervös med tanke på att det hade gått så fort gången innan. Vaknade av en sammandragning 06.00. Skickade iväg man och barn på jobb och förskola. Satte mig ner och åt frukost och fick ännu en halvond sammandragning 08.00. Ringde sambon, tog en dusch, packade väskan och ringde förslossningen. De ville inte ta emot mig då jag inte hade ont, men jag sa att jag hade en magkänsla och jag skulle föda. Jag ville verkligen att de åtminstone skulle kolla läget. Till slut gick de med på det, jag var ju ändå i 39+5 och det var tredje barnet. Sagt och gjort! Vi åkte in, sambon vägrade bära med sig BB väskan för ”vi skulle ju ändå inte föda”, så den lämnades i bilen. Men tji fick han! En undersökning gjordes och jag var 7cm öppen trots att jag bara hade haft tre halvonda sammandragningar Jag sa ”vad va det jag saaaa?!” till sambon som snällt fick kila iväg och hämta väskan. Haha, det gäller att lita på magkänslan! Vi blev inskrivna 09.30 och sonen föddes 12.27. Värkarna drog igång kring 11.00

  Svara
 3. Sara

  Min senaste av 7 (!) gick så snabbt att jag inte alls hängde med och det blev dramatiskt.
  6.20 första värken (hade varit vaken en halvtimme pga barn som är morgonpigga). Maken väcker snabbt barnen som fortfarande sover eftersom alla förlossningar gått snabbt så vi knappt hunnit in.
  Han kör iväg barnen till förskola/fritids och frågar om han ska ringa ambulans. Nej säger jag, sååå snabbt går det inte.
  Samtidigt ringer han och väcker min då 16-åriga dotter för att hon ska hjälpa mig att packa. Det hade jag inte gjort eftersom jag bara gått över 1 dag, med de andra har jag gått över 2 veckor.
  6.55 står jag i köket och vattnet går. Dottern ringer maken som fortfarande är och lämnar barn. Samtidigt ringet han ambulans. Krystvärkarna kommer direkt. Kallar på dottern som har lite panik. 7.02 tar dottern mot minsta dottern i köket där jag står upp. Ett par minuter senare kommer maken hem. Ytterligare några minuter senare kommet ambulansen.
  När dottern tog emot bebis så hick navelsträngen av. Inget jag reflekterade över där och då även om hon stod med bebis i annat rum. Problemet med detta var att eftersom inget sett oss sitta ihop så kunde de inte heller skriva födelsebevis på bebis. Även om de senare fick dra ut moderkakan på mig. Vi var tvungen att gå med ett intyg att jag fött barn till Skatteverket. Tyvärr så skickade de intyget fel och det tog 2 månader innan bebis fick personnummer två månader där hon inte fanns i några system. Hade det hänt mig eller maken något så berättade de för oss att de inte vet vad som skulle ha hänt med bebis eftersom ”hon inte fanns”

  Svara
 4. Veronica

  Åh jag hade en grym förlossning på 12 timmar från vi åkte hemifrån tills loui var ute .
  Jag stod på knäna å hängde över sängen och tog emot honom när han kom ut . Såååååå mäktigt plus att det kändes naturligt med den ställningen när trycket är neråt . Förstår ju såklart att vissa mammor föredrar å ligga på grund av smärta och jag kunde inte ligga på grund av ryggont . Hoppas allt kommer gå super

  Svara
 5. Pernilla

  För tre år sedan gick vattnet i v. 37+6 den 6/3 kl.20.30. Jag hade förvisso haft förvärkar sedan v. 23 men inga direkta tecken på att det var värre nu. Det var som att någon drog ut en badkarspropp ur vaginan och allt vatten forsade ut efter en “blubb-blubb”- känsla.
  Kallade in sambon som skottade med snöslunga i snöstormen med hörselskydd som såg lite fundersam ut när jag stod i dörröppningen och försökte förmedla något iklädd huvtröja och naken underkropp.

  Jag ringde förlossningen som tyckte jag skulle komma in för en kontroll trots att jag inte hade värkar.
  Jag packade en förlossningsväska som jag inte prioriterat innan. Duschade, sminkade mig (varför???!) och tog på mig tights, en megabinda i trosan och klänning. På vägen in till förlossningen kom förvärkar igång. Vi stannade på Ica och hos svärfar på vägen in och jag passade på att ringa mina föräldrar och några vänner och berätta läget. Värkar var ca varannan minut.

  Väl inne på förlossningen kl 22 fick vi vänta en timme. Värkarna hade blivit kraftigare men hanterbara. Väl inne på intagningrum kl. 23 med BM sattes en CTG och en puls på 180 på bäbis konstaterades. Jag var öppen 1.5 cm och poängterade att jag var mkt BAJSNÖDIG.
  BM tyckte jagvikyr hade så mkt värkar för att “man ser på en kvinna när hon har värkar” och gav mig två Alvedon.

  Vi blev lagda på sovsal pga hög puls hos bäbis och jag skulle få en sovdos (smärtlindring+värkstillande) så att jag kunde sova. Jag poängterade att värkarna var starkare och att jag fortfarande var BAJSNÖDIG. BM var först tveksam att undersöka mig men när det väl gjordes var jag öppen 4 cm kl.23.30 och dags för förlossningssal. Ingen sovdos med andra ord.

  Jag lunkade väl bort till förlossningssalen med ett gåbord framför mig och förväntade mig en lång natt.
  Jag fick båda och blev lämnad ensam med sambon. Värkarna blev starkare i badet och när jag kände att det var dags för lustgas kl 00.30 ringde min sambo på klockan. 20 minuter senare kom en barnmorska in och jag meddelade att det började göra lite ont nu. Jag fick hjälp upp ur badkaret och till sängen. Var helt öppen och dags att krysta.

  Fick lite lustgas men upplevde det varmt och äckligt. Ingen verkan hade det heller. En krystvärk och undersköterskan säger “ojdå!” varpå jag frågar “sprack jag mycket??”. “Nej då, men huvudet var ute och vände”. Jag hann fråga om hårmängd och hårfärg innan nästa krystvärk kom.

  Ut flög en liten blond tjej på 47 cm och 2950 g kl. 01.43.

  Trots att jag och min sambo var ensamma 95% av förlossningen är jag så nöjd.
  Så nöjd att jag sällan berättar om den.
  Jag känner samma som du att jag kommer få igen för det nu. 🙂 Ska göra min andra dotter i maj. Det kommer säkert ta tre dygn och sluta med akutsnitt. Men så länge hon mår bra så får det göra det. Så länge jag hinner få lite mer smärtlindring än Alvedon. 🙂

  Det kommer säkert gå strålande för dig, Julia! 🙂

  Svara
 6. Cecilia s Larberh

  Med alla mina tre döttrar har det gått fort från det att jag kom in till förlossningen tills de var ute.
  1:a tjejen var jag öppen 3cm när jag kom in och tre timmar senare var hon ute. Hann endast använda lustgas.
  2:a tjejen var jag öppen 2cm och 4 timmar senare var hon ute. Ingen smärtlindring alls
  3:e tjejen var jag 6cm öppen när jag kom in och 45 minuter senare var hon ute. Ingen smärtlindring alls.

  Hoppas du får en helt underbar förlossning och att dina förväntningar kan uppfyllas.

  Svara
 7. C

  Blev inducerad v 36 pga komplikationer med placentan. Åkte in på rutinkoll på fredagen, blev rekommenderad att komma in om jag fick huvudvärk pga högt blodtryck. Åkte in på lördagen med huvudvärk, ultraljud på måndagen och fick då höra att bebis mådde bra och jag inte hade preclampsia (vilket dom först trodde)- trodde jag skulle åka hem och fortsätta min vardag, men fick ist bli inducerad dagen efter och onsdagen kom min pojke till världen. En hel natt med värkar och han vände på sig och det blev akut kejsarsnitt. Min lilla prem-bebis mår super och äter som en kämpe efter mycket support från den härliga personalen på neo. Inte som planerat men min högsta önskan gick i uppfyllelse- en säker ankomst för min bebis in till världen

  Svara
 8. johannA

  Min son som föddes 2005 började jag få tät värkar direkt runt 19 tiden och åkte in till förlossningen vid 20 och då bara öppen 2 cm så dem ville skicka hem oss igen men fick stanna och bada och se om det kom igång. Ca 30 min i badet sen klara jag inte mer för jag hade så ont. Undersökningen visade då att jag öppnat mig 4 cm på 30 min ☺️ Blev bara lustgas då allt gick fort, ut kom en fin pojke 00:34 ❤️

  Fick min dotter nu i december 2018 och där tog det ca 10 timmar innan hon kom ut. Hon låg långt upp samt att hon tittade på fel håll och vägra snurra rätt.
  Var bara öppen 1 cm när vi kom in mem när hon väl lagt sig rätt öppna jag mig dem sista 4 cm på 30 min.
  Bm sa om hon legat rätt hade denna förlossningen gått lika fort eller fortare än första.

  Svara
 9. Jessica

  Min 1:a tog tid på sig, hann bada och få lustgas, men juvelen ville stanna kvar. Blev sugklocka men fick krypa de sista två på egen hand. Nr 2 kom som ett skott – hann inte in på rummet utan födde stående i korridoren. Med nr 3 hade jag en önskan att få stå upp, om det var möjligt. Det fick jag och krystade två ggr och pappan tog emot. Helt underbart!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.