Select Page

amning? vikt? blodprov?

Hej 💕

Många har undrat över Zeldas vikt och hur hon har gått upp nu dessa två och en halv veckorna, hur vi ger mat osv så tänkte skriva ett litet inlägg om just det.

 

Jag är så OTROLIGT glad över att jag har fött Milan eftersom han verkligen har lärt mig att inte ta saker och ting för givet utan att alltid glädjas åt och vara glad över det lilla. Tror att många föräldrar bara tar för givet att efter förlossningen ska allting bara rulla på.. tester som visar “rätt” svar, mat och amning som funkar direkt, osv osv..

Jag kan säga att för oss kändes det som LYX(!!!!!!) att allting rullade på och att vi kunde åka hem efter 48 timmar utan någon direkt hjälp med någonting, amning som fungerade direkt osv, LYX, SÅ LYXIGT!!!!

 

Så ja, som det ser ut nu så helammas Zelda och guuuud vad smidigt det är att bära maten med sig vart man än går.. men det här med att amma var absolut inte självklart för mig, hade ganska dålig erfarenhet av det innan och i början av graviditeten var jag fast besluten om att inte amma men ju längre graviditeten gick desto mer kände jag att jag ville amma henne om det var möjligt men inte till vilket pris som helst. Vet inte alls hur länge jag kommer helamma men just nu så fungerar det bra och tydligen har jag nog grädde i mina bröst, haha!

Zelda har nämligen gått upp en hel del i vikt på dessa veckorna 😂

När hon föddes vägde hon: 2975 gram 47cm

När vi åkte hem från BB (två dygn senare) vägde hon: 2800 gram

Första mötet med BVC (en vecka och en dag) vägde hon: 3195 gram (400 gram på en vecka 😂)

Andra besök på BVC (två veckor): 3510 gram 51cm

Så hon har verkligen vuxit till sig på dessa veckorna och jag tycker redan att det syns en del 😍😂

 

Hoppas ni får en fin kväll ❤️

 

 

10 Kommentarer

 1. Tullie

  Så underbart fint namn ni valt ❤ har själv en dotter som heter zelda och är snart 8

  Svara
 2. Ida o

  Jag helammade första barnet i 7 månader, sedan delammade jag till 1års ålder. Med andra nu planerar jag iaf att helamma till 6 månader, sen får jag se. Men denna gång har jag verkligen grädde!! Han blir 11 veckor på söndag och väger redan 8100g föddes och vägde 4652g som mest mellan besöken på bvc på 1v & 6dagar hade han gått upp 1.3kg jag höll på att tappa hakan. Hahah!

  Svara
 3. Martinw

  Men gud, så fin <3 Dere er en fin familie Julia.

  Svara
 4. Emelie

  Vill genuint tipsa om att gå med i “amningshjälpens slutna grupp på facebook”. En underbar organisation med utbildade som kan hjälpa en och underlätta ooootroligt mycket. Jag är glad att jag lärde mig om utvecklingeäsfaser redan innan ja födde, det är lätt att bli rädd under utvecklingsfaserna då bebis beter sig som gen är super super hungrig hela tiden och som att mjölken inte räcker till men det är helt normalt och ska vara så. Det händer ju så återkommande under veckorna slm går. Bebisens sätt att öka produktionen. För att öka produktionen då är det viktigt att amma om man vill fortsätta amma så man inte byter ut mål mot ersättning, såvida man vill fortsätta amma såklart ❤️ grattis till er dotter!

  Svara
 5. Karolina

  Jag fick en son för 3 1/2 vecka sedan. Och han gick ner 200g på 3 dagar, men efter det ökade han på! På dessa 3 v har han gått upp 700g 🙂

  Amningen gick inte bra i början och min mjölk ville inte rinna till så fick ge ersättning. Samtidigt som jag försökte pumpa igång mjölken för han vägrade bröstet, när mjölken väl kom igång var han inte intresserad av bröstet längre och förstod inte hur han skulle suga så fick anvönda amningsnapp. Dock vill han bara amma på högra =/ Nu kan jag amma utan amningsnapp men jag får inte ut så mycket mjölk så får alltid avsluta amningen med lite ersättning.

  Men det är så skönt att ändå kunna amma något 🙂

  Svara
 6. Jessica

  Jag trodde de va en självklarhet att jag skulle amma men det jag inte visste var att det var fel på ena mitt bröst så det sluta med ett nästan svart bröst för mjölken kom inte ut och jag åkte in med 41 graders feber akut. Min dotter fick då flaska och det gick super bra. Inför andra barnet så sa jag till direkt om att jag kan inte amma. Många elaka kommentarer har jag fått från både barnmorska och andra mammor som tror att jag inte vill amma. Jag känner inte att jag behöver förklara mig för de ska inte behövas. Jag väntar nu mitt 3:e barn och är tillfreds med att amningen inte funkar men kan se att ingen av mina andra barn har tagit skada av att flaskmatas.
  Super fin tjej har ni fått och skönt att amningen funkar bra för dig. Kram till dig och familjen

  Svara
 7. Ulle

  Grattis så otroligt söt och fin hon är

  Svara
 8. Jane

  Åh vad fin hon är
  Jag helammande min första 3månader, min andra ammar jag fortfarande och han blir snart 6månader haha men hållet sakta på att avta har typ haft beslutsångest av att inte sluta amma så.. men du gör det som känns bäst för dig och lilla Zelda. Kramar❤️

  Svara
 9. Michaela

  Åh då vägde hon på senaste kontrollen 100g mer än mig när jag föddes. Jag vägde 3410g och var just 51 cm
  Svarade i din instagramtråd på min syn om amning!

  Jag tycker det är upp till var och en hur de vill göra. Och som du skriver att utan Milan har du lärt dig att inte ta allt för givet!!

  Jag ville amma, jag var helt inställd på detta och jag ville amma länge!! Men livet ville annat. Sonen hade svårt med orala motoriken (fick reda på detta låååångt efter när vi träffade en läkare i samband med autism-utredning). Och BB personal skyllde på att han var prematur (4v tidig).

  Jag var så ledsen att inte kunna amma, och pumpade ett tag men då kände jag mig som mjölkkossa. Så fick ge upp och bara ge ersättning.

  Men då hade jag svårt art se ammande mammor då jag så gärna ville ammat! Och att se mammor som liksom från start sa ”jag gillar inte att amma” och struntar i det var ännu värre! Jag ville bara säga ”snälla amma ditt barn, det är nyttigast, jag vill amma, men det funkar inte”

  Idag skulle jag rekommendera amning, men det är upp till var och en om man vill göra det eller ej!

  Svara
 10. Isabelle

  Hej Julia.
  Jag har precis fött en liten prins Alton, (4 dagar sedan) och ammar på. Och därför tänkte jag direkt på dig, för jag tycker det är svårt att hitta bra och fina kläder som är lätta att amma i.
  Använder du amningskläder eller kan du tipsa om bra kläder som är lätta att amma i ändå?
  Älskar sin klädstil och vill kunna känna mig uppklädd igen men vet inte vart jag ska leta.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.