Select Page

varannan vecka

Hej alla fina!!

hoppas att ni har haft en bra helg, det har vi haft trots att jag igår vaknade upp till snö???? Här i Skåne?? i maj??? Blev så paff när jag tittade ut genom fönstret.

Nu är iallafall snön borta och solen tittar fram igen 😍 TUR för idag får vi leverans av våra utemöbler 😬😬😬 har längtat SÅ MYCKET!! Skulle ni vilja ha en liten vlogg där jag visar upp före och efter klipp på trädäcket? Tror att det kommer bli så bra 😍

 

Kommer ni ihåg att jag undrade SÅ över hur det skulle bli med varannan vecka livet nu när Zelda kom också? Om det skulle bli svårare/jobbigare att lämna över och att saknaden skulle vara större?Den här veckan har Milan varit hos sin pappa och jag har just insett att det ALLTID kommer att vara lika jobbigt att lämna över, jag tror ALDRIG att jag kommer vänja mig vid det och aldrig sluta gråta i bilen på väg hem efter. Nu när Zelda också finns går veckan mycket fortare och det känns ju bra eftersom det känns som att han kommer hem fortare då MEN jag saknar honom MINST lika mycket ändå, som sagt tror aldrig att jag kommer vänja mig att leva hälften av tiden utan honom. Samtidigt vet jag att han har det så grymt hos sin pappa och den familjen. Han har liksom lyxen att ha två familjer som älskar honom och det är så fint att veta ❤️

Här är några viktiga saker jag brukar tänka på gällande varannan vecka livet:

 • Hitta rutiner även för de veckorna som Milan inte är hemma. Det känns viktigt för mig själv. Innan vi fick Zelda brukade jag ju försöka lägga nästan all min jobbtid den veckan för att ha mer tid över de veckorna Milan är hos oss. Nu blir det lite annorlunda och det gäller att försöka hitta våra nya rutiner både veckan Milan är här men också den veckan han inte är här. Tror att rutiner är A och O för att alla ska må bra och för att dagarna ska gå så bra de kan.

 

 • Milan har det SÅ bra hos sin pappa m. familj. Med den tanken och vetskapen så kan jag släppa på oro och ångest och bara vara glad för hans skull.’

 

 • Att längta och inte sakna. Håller ni inte med om att LÄNGTA låter så mycket bättre och mer positivt än att SAKNA? Längta tycker jag låter mer som att man har något att se fram emot. Det känns viktigt för mig att tänka så och Milan har lärt sig det nu för varje gång han ska åka till sin pappa brukar jag fråga “Vad kommer mamma att göra nu då?” så svarar han alltid “Mamma kommer längta efter mig” SÅ GULLIGT!!

 

 • Försöka släppa kontrollen… Den är jag faktiskt lite dålig på men har blivit bättre. Att inte behöva ringa konstant och tjata ut honom utan låta honom vara hos sin pappa och njuta av den tiden. Vi har ju telefoner och jag vet att hans pappa hör av sig till mig om det skulle vara något samt att om Milan skulle sakna mig eller vilja ringa så hade inte det varit några problem och samma hos oss. Vill Milan ringa sin pappa så får han självklart göra det.

 

Några av de tankar som jag brukar tänka på när det känns jobbigt. Men att se fram emot tiden med honom är nog det som håller mig mest positiv, att längta efter att få tillbringa tid med honom ❤️

 

Har ni några tips och idéer på varannan vecka livet så kommentera gärna här så kan vi ta del av varandras erfarenheter 😬

 

 

6 Kommentarer

 1. EmeLie

  Alltså så fint skrivet om dubbla familjer som älskar honom! Jag hoppas att det kommer bli den förståelsen emot mig en vacker dag med, att mamman där förstår hur mycket hennes dotter betyder för mig.
  trots att det var hon som levde dubbelliv mot min nuvarande sambo i 1,5 år så är det jag som är den elaka och det svarta fåret.

  Men jag älskar att läsa såna texter där man förstår att även en icke biologisk förälder kan älska ett barn ”lika” mycket.

  Fan va fint! Jag grät när jag läser detta!!

  Du är så grym!

  Svara
 2. Lina

  Kommer aldrig heller vänja mig vid att vara ifrån min älskade son varannan vecka :/ jag hatar det rent ut sagt och jag tycker tyvärr att det är ännu svårare nu när hans lillebror (som bor här jämt) också tydligt visar att han saknar storebror och man ser hur lycklig han är när brorsan väl kommer hem sen efter pappaveckan 🙁

  Svara
  • Hanna

   Håller med ovan, Lina!
   Förr hanterade jag varannan vecka genom att jobba undan, träna och gå på dansevent under pappaveckan. Detta för att ”glömma” saknaden för en liten liten stund. Men efter att lillasyster föddes går det naturligtvis inte att leva på det viset. Nu rullar småbarnslivet på oavsett kalendervecka och det blir om möjligt ännu mer påtagligt att en fattas varannan vecka vilket är så smärtsamt. Speciellt nu när lillasyster blivit ett par år och själv uttrycker saknaden efter storebror.
   Fint att tänka längta istället för att sakna. Det ska jag bära med mig ❤️

   Svara
 3. Madeleine

  Hur gör ni med förskolan när
  Milan är hos er? Tänkte det blir långt att köra för lämning. Hoppas magknipet släpper för Zelda snart,, vår son hade med kolik och könslig för mjölk. Så jag fick äta mjölkfritt under 9 månader när jag ammade. Har du testat vara mjölkfri?

  Svara
 4. BonusMamma

  Å älskar att läsa om mammor och pappor som längtar. Många gågnger på jobb så hör jag – jag längtar tills jag har barnfritt. Jag förstår att det är tungt att kanske ha tre barn och ensam om det i en hel vecka, men det låter illa. Vänta tills både du och Zelda sitter i bilen och gråter av längtan! Så var deti vår familj. När mina bonusbarn skulle till sin mamma, då var vår gemensamma jätteledsen! Han ville också med sina brödrar.❤️

  Svara
 5. Lisa

  Så underbart att ha så bra kontakt med den andra familjen. Att båda bara vill barnens bästa. Vi har fått gå till tingsrätten för att ens få ha barnen på besök hos oss. Mamman jag vägrat men tingsrätten anser att barnen har rätt att få vara hos sin pappa i hans hemmiljö

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.